На українському ринку сьогодні представлений широкий асортимент GPS трекерів від вітчизняних та закордонних виробників.

При виборі відповідного трекера, важливо уточнити, які саме потреби підприємства має задовольнити обране обладнання. Це може бути просте відстеження місцезнаходження для побудови маршрутів, контроль за використанням пального, відслідковування температури, отримання даних з бортового комп’ютера, зчитування даних з цифрового тахографа і т. д.


Якщо вже існує встановлена система моніторингу з трекерами на деякій флоті автомобілів, важливо впевнитись, що нова модель трекера сумісна з існуючим програмним забезпеченням.


Насамперед, трекери, як і більшість електронних пристроїв, потребують живлення. Це може бути вбудована батарея або можливість підключення до зовнішнього джерела. Більшість трекерів можна підключити до акумулятора автомобіля через різні методи, такі як гніздо прикурювача, дроти для підключення або роз’єм OBDII.


Функціональність трекерів може варіюватись, включаючи підтримку Bluetooth для підключення додаткових датчиків, підтримку CAN шини для зчитування даних з бортового комп’ютера, наявність додаткових кнопок або входів і виходів для підключення додаткового обладнання.


Важливим параметром є вхідна напруга, яку підтримує трекер, оскільки від цього залежить його сумісність з різними типами автотранспорту.


Також рівень захисту корпусу грає важливу роль у виборі трекера, оскільки від цього залежить його стійкість до зовнішніх факторів, таких як пил і вода.


Для вибору найкращого трекера рекомендується звертатися до сертифікованих дистриб’юторів, які нададуть професійну консультацію та підберуть оптимальні пристрої для конкретних потреб підприємства.



Cподобалась стаття?
Поділіться з друзями!
  • facebook
  • linkedin
  • link
Cподобалась стаття?
Поділіться з друзями!