GPS (Global Positioning System) - це система, яка використовується для визначення місцезнаходження об'єктів на Землі у будь-який час та у будь-якій точці. Вона складається з супутників, що обертаються навколо Землі, та приймачів, які отримують сигнали від цих супутників.

Система GPS працює за принципом трилатерації, що означає вимірювання часу, необхідного для того, щоб сигнал від супутника дійшов до приймача. Цей час використовується для обчислення відстані між приймачем і супутником. Знаючи відстань до декількох супутників одночасно, приймач може визначити своє точне місцезнаходження на поверхні Землі.


Для відстеження транспорту в режимі реального часу використовуються GPS-приймачі, які встановлюються на транспортних засобах. В ролі приймача може використовуватись як спеціальний трекер (GPS трекер), так і мобільний телефон або планшет, що обладнаний GPS модулем.



Найпопулярнішим способом відстеження транспортних засобів є GPS-трекер - пристрій, який використовує GPS-технологію для визначення місцезнаходження об'єкта, до якого він прикріплений або вбудований. Цей пристрій може бути встановлений на різних об'єктах, таких як автомобілі, велосипеди, судна, тварини або навіть люди.


Основна функція GPS-трекера - це відстеження місцезнаходження об'єкта в реальному часі. За допомогою супутникового з'єднання GPS-трекер передає інформацію про своє поточне місце розташування на сервер або мобільний пристрій, де ця інформація може бути відображена на карті або використана для відстеження маршрутів та діяльності об'єкта.


Деякі GPS-трекери можуть мати інші додаткові функції, такі як вбудований акселерометр для виявлення руху або спеціальні сенсори для вимірювання температури, вологості або інших параметрів, в залежності від конкретних потреб користувача. Такі пристрої часто використовуються для відстеження руху транспортних засобів, вантажів, тварин, дітей або для безпеки людей у віддалених або небезпечних областях.



Cподобалась стаття?
Поділіться з друзями!
  • facebook
  • linkedin
  • link
Cподобалась стаття?
Поділіться з друзями!